Udskriv denne side

Traditioner

 

Høstfest
Efter at sommeren er gået i høst, holder vi høstfest.

Vi forbereder høstfesten i løbet af ugen ved at pynte børnehaven, binder en høstkrans, kærner smør(ryster piskefløde) og bager brød. Men lige nu synger vi høst sange og ser og snakker om hvad der sker om efteråret. Måske kan vi komme ud og plukke æbler, samle nødder Til høstfesten hører også nogle høstsange og et høsteventyr. Vi samler børnene til sange og lege med høsten som tema.

Hjemme børnene: maler korn bager de store høstbrød og udhuler konggræskar

På selve dagen om fredagen kommer børnene med lidt frugt, grønsager eller blomster. ”Som man sår så høster man” i byen Vi pynter gulvet i midten af rundkredsen med høsten, og ved synet af alle disse lækkerier, blomster, lyser konggræskar og høstkransen hænger ned fra loftet, alt imens hører vi høsteventyret.

Bagefter fordeler vi os i grupper og forbereder frugt og grønt til frokosten, Vi laver et stort ta selv bord med alle herlighederne, og pynter bordene til festen, og uhm hvor det skal smage. Festen slutter ca. kl. 13.00. og børnene skal ikke have madpakke eller yderligere frugt med.

Se opslagstavlen ang. Frugt, grønt og blomster , og skriv på hvad i medbringer, det er ok. med flere i samme felt

 

Lanternefest  

Lanterne tid er mørketid. Mens vi i forårs- og sommertiden sprang ud i naturen og glædede os midt i løvspring, solskin og skumsprøjt, så kommer vi nu i en helt anden stemning, når efteråret og vinteren nærmer sig. Solen og lyset ser vi ikke så meget til . Hvad skal vi gøre for ikke at blive overvældet af mørket? Vi må tænde vort eget lille lys , så det kan skinne for os. Børnene forbereder sig til festen, ved at lave lanterner, og dem bærer vi så ud i den mørke "nat" Vi går fra børnehaven og ned til Kildevældsparken, hvor vi går rundt om søen, mens vi sludrer og synger vores lanterne sange. "Lanterne, lanterne Sol og måne, stjerne skinner højt mit lys............" Synger børnene. Og det er det vi gerne vil, at lyset skinner højt ud i mørket.

Vores tur ender hjemme på legepladsen. Her vil vi alle kalde på Morten vægter, og hvis vi er heldige kommer han med små kager til os, kagerne har han bagt sammen med sin kone. Vægteren er en gammel mand, som passer på børnehaven og husene mens vi sover. Han går i mørket med sin lanterne og ser efter at der ikke sker os noget.

Når vi har mødt vægteren går vi ind i børnehaven og spiser dejlig varm suppe og børnenes hjemmebagte brød.

Når i kommer kl. 16 klæder I selv jeres børn på, og vi venter på hinanden ude i passagen, hvor vi tænder lanternerne. Vi opfordrer jer til at tage varmt tøj på, og sokker i støvlerne. I er selv ansvarlige for at passe på jeres børn I mørket, så tag dem I hånden I det omfang det er nødvendigt. NB.Pak kurven: I skal selv medbringe dybe tallerkner,glas, skeer, the/kaffe og drikkevarer Medbring også tændstikker da lanternerne har det med at gå ud under vejs, i blæsevejr er det en god ide at have en cykellygte med i lommen. For hele herligheden betaler i 40 kr. pr voksen på dagen i dåsen!! Er der nogen der vil bage kage?. Vi laver en tilmelding så vi kan se hvor mange suppespisere vi bliver

Vel mødt Os i børnehaven

Forældre

Vi ønsker, at forældrene deltager aktivt I deres børns børnehave liv.  Børnehaven har sin egen DAGEN som er en kort mail om dagens aktivitet, informationer o.l. Den bliver mailet til interesserede forældre. Børnehaven er åben over for initiativer fra forældre. Vi ønsker at I kommer med forslag, ideer og kritik til fortsat udvikling af børnehaven, og at I deltager I forældremøder, fester og traditioner. Cirka to årlige børne/forældrefester. Vi har tilknyttet  en psykolog hvor både personale og  forældre kan trække på råd og vejledning. Vi afholder forskellige former for forældremøder, og det er altid muligt at lave en aftale om en samtale angående de enkelte børn efter behov. Vi afholder en årlig forældrekonsultation. Ved deltagelse I bestyrelsens arbejde får forældre et større indblik I og indflydelse på børnehavens funktioner.